Πρωτοφανές: Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος ζητούν να μην υπάρξει προστασία στους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis

Κοινό αίτημα να μην υπάρξει προστασία στους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis κατέθεσαν οι Αντώνης Σαμαράς, Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Ανδρέας Λοβέρδος.

Η συμμαχία των έξι, ζητά με κοινό υπόμνημα που κατέθεσε προ ημερών στο πενταμελές δικαστικό συμβούλιο, να μην ισχύσει το καθεστώς προστασίας στους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη».

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αυγής, ζητούν να αποδοθεί στους δυο προστατευόμενους μάρτυρες «κατηγορία για συναυτουργία στα τελεσθέντα αδικήματα από τους κατηγορούμενους, ώστε να χυθεί άπλετο φως και να λάμψει πλήρως η αλήθεια για την υπόθεση».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι έξι χαρακτηρίζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες  «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» ως «ψευδομάρτυρες» και ζητούν να καταθέσουν με το πραγματικό τους ονοματεπώνυμο στη διεξαγόμενη προδικασία για το Ειδικό Δικαστήριο. 

Όπως υποστηρίζουν μόνο έτσι θα μάθει ο ελληνικός λαός συνέβη, «τον ρόλο των ψευδομαρτύρων σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση και θα αποφευχθεί η αυτοϋπονόμευση της ποινικής διαδικασίας, όπως κάποιοι επιδιώκουν». Επισημαίνεται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, θεσμός που ισχύει και προστατεύεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, ήταν από την αρχή ο στόχος των βουλευτών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. 

Να σημειωθεί ακόμα ότι για το σκάνδαλο Novartis έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο ενώ ανοικτή παραμένει η διαδικασία για τους Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ποιος θα αποφασίσει

Μετά τη διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέως το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου θα κρίνει για το πώς θα καταθέσουν οι δύο προστατευόμενοι μάρτυρες.

Η ανακρίτρια, είχε διατυπώσει την άποψη ότι οι εν λόγω μάρτυρες πρέπει να εξεταστούν υπό το καθεστώς προστασίας τους που τους έχει αποδοθεί για το σκάνδαλο Novartis.

Αντίθετα η εισαγγελέας διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι το καθεστώς της προστασίας τους ισχύει για το σκάνδαλο Novartis όχι, όμως, για τις μηνύσεις των πολιτικών.

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to “Πρωτοφανές: Σαμαράς, Βενιζέλος, Στουρνάρας, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος ζητούν να μην υπάρξει προστασία στους μάρτυρες του σκανδάλου Novartis”

  1. Δήμος Σθένης

    Μα προφανώς δεν θα πρέπει να έχουν την προστασία οι μάρτυρες. Αλλιώς πως θα μπορέσουν να τους βγάλουν απ’ τη μέση; Κάτι τέτοιο δεν έγινε και με το NOΟR 1 γνωστού πλοιοκτήτη και τους κάποιους τόσους τόνους ηρωίνης που κουβαλούσε; Πόσους “έφαγαν” – “τσιμέντωσαν” για την υπόθεση οι αναλώσιμοι σημαντικοί μάρτυρες; Καμιά δεκαριά; Αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί στο τέλος πάντα τέτοιου είδους “θύτες” βγαίνουν αθώοι από τα δικαστήριά τους. Αρκεί να σε λένε Βαγγέλη, Εριέττα, Δημήτρη, Γιάννη. Μαριέβα, Άδωνι, Ανδρέα, Αντώνη, Γιάννα, Μιχάλη, Μάριο, Μαριάννα, ή όπως άλλως δεν έχει σημασία, αλλά να είσαι ισχυρός πόλος της εντεταλμένης εξουσίας του αστικού κράτους και αποδεδειγμένος υπηρέτης των μεγάλων συμφερόντων – πολύ μεγαλύτερων απ’ αυτών που φαίνονται ότι τους στηρίζουν! Έτσι μπορείς να χτυπάς το χέρι ΕΣΑτζίδικα πάνω στο τραπέζι όταν δεν μπορείς ν’ απαντήσεις σε απλή ερώτηση, να ¨αδειάζεις με τους συνεργάτες σου – επιστήμονες ώρα μάι!!! – σαν αχυρόσακο το σύνταγμα, να διεκδικείς αρχηγίες κομμάτων όταν όλοι οι άλλοι έχουν γελοιοποιηθεί, να επαίρεσαι και να θριαμβολογείς για τους 13 χιλιάδες θανάτους της πολιτικής σου, να καυχιέσαι για το ξεπούλημα της πατρίδας σου, να ειρωνεύεσαι αυτούς που σε ταΐζουν, να πανηγυρίζεις που τους κόβεις δικαιώματα και χρήματα, να σφυρίζεις αδιάφορα όταν σε ξεμπροστιάζουν, να καταπίνεις και να αλείφεσαι και ν’ απολαμβάνεις τα σκ@τ@ των αφεντικών σου, να ρίχνεις πάντα και για ό,τι βλακεία κάνεις τις ευθύνες στους άλλους και που και που να το παίζεις ειλικρινής απατεώνας και μπαγαπόντης!
    Θέλω να κλείσω αυτό το σχόλιο με τους στίχους του τραγουδιού του Βασίλη Παπακωνσταντίνου “Ελλάς ηρώων χώρα”:

    Ποιος είδε κράτος λιγοστό
    σ’ όλη τη γη μοναδικό,
    εκατό να εξοδεύει
    και πενήντα να μαζεύει;

    Να τρέφει όλους τους αργούς,
    νά `χει επτά Πρωθυπουργούς,
    ταμείο δίχως χρήματα
    και δόξης τόσα μνήματα;

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    Νά `χει κλητήρες για φρουρά
    και να σε κλέβουν φανερά,
    κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
    τον κλέφτη να γυρεύουνε;

    Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
    κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
    Κι από προσπάππου και παππού
    συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    Θέλει ακόμα κι αυτό είναι ωραίο
    να παριστάνει τον ευρωπαίο.
    Στα δυο φορώντας τα πόδια που `χει
    στο `να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

    Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
    ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
    οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
    δεν ξέρομε τι λέγεται ντροπή.

    Δυστυχία σου, Ελλάς,
    με τα τέκνα που γεννάς!
    Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
    τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;

    Υ.Γ. Και για όσους δεν ξέρουν το τραγούδι και θέλουν να τ’ ακούσουν απ’ τον υπέροχο Βασίλη θα το βρουν στη διεύθυνση: https://youtu.be/9QlD7g1hWoc

  2. αυλοκόλακες2

    Αλλά μη φοβάστε. Αν οι φτωχοί πληγώνονται που τους προσβάλλουν, η Εριέττα Λάτση – Κούρκουλου δήλωσε πως ενοχλείται από παιδί από το πολύ γλύψιμο λόγω των χρημάτων της. Τίποτα δεν είναι τέλειο.

  3. αυλοκόλακες

    Αυτοί που με τόση ευκολία καθυβρίζουν χυδαία τους ανθρώπους που έχουν οικονομικές δυσκολίες (π.χ. Κ. Μπογδανίδης, Εάν δεν βγει η χοντρή κυρία, patris – “καναπεδάτοι που ζουν από το επίδομα της γιαγιά” και… παρέλειψαν να αποθεώσουν Τσιτσιπά, ίσως και Σάκκαρη, ίσως και τον ίδιο το Μητσοτάκη ή τον Κικίλια) είναι ηθικοί αυτουργοί στις καθημερινές αυτοκτονίες και στο έγκλημα, καλλιεργώντας συστηματικά και δόλια την ιδέα πως τίποτα δεν είναι ανήθικο και ντροπιαστικό στην Ελλάδα, εκτός από το να μην έχεις λεφτά. Αυτοί που βρίζουν και στοχοποιούν την οικονομική αδυναμία στη σημερινή Ελλάδα που οι περισσότεροι παλεύουν για την επιβίωση να ξέρουν πως μπορεί μια μέρα οι πεινασμένοι να τους φάνε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί